Van den Brom verklaart: 'De wisselvalligheid is eruit bij AZ'

Reacties

In navolging van het succes in de competitie hoopt AZ dinsdagavond ook door te dringen tot de halve finale van het bekertoernooi. Zaterdagtopklasser HHC Hardenberg is de tegenstander die de op volle toeren draaiende Alkmaarders moet tegenhouden.

Van den Brom verklaart: 'De wisselvalligheid is eruit bij AZ'

Na een wisselvallige eerste competitiehelft heeft AZ sinds de jaarwisseling al vier keer op rij gewonnen. De ploeg steeg naar de achtste positie met slechts vijf punten achterstand op nummer drie Feyenoord. Het doel van de Alkmaarders is dit seizoen plaatsing voor de play-offs van de Europa League.  

'Tijdens het trainingskamp in Spanje hebben we de basis gelegd', legt trainer John van den Brom uit. 'Nu zie je dat de wisselvalligheid eruit is en dat de spelers erin geloven. In Spanje hebben we goed kunnen trainen. Ook hebben we veel met elkaar gesproken over de manier van voetballen. We hebben iedereen duidelijkheid kunnen verschaffen. Dat pakt heel goed uit.'

'Vóór de winter hebben we de speelwijze een paar keer veranderd', vervolgt de AZ-coach. 'Als het niet goed gaat en je als trainer niet tevreden bent, ga je dat doen. Nu blijkt dat de spelers meer houvast hebben. De wisselvalligheid is eruit. Niet alleen wat de resultaten betreft. De manier waarop wij voetballen, vind ik het belangrijkst. We zetten met elkaar druk, het spel is goed, iedereen is hongerig, de spelers nemen elkaar bij de hand. '

Terwijl AZ dus in de competitie een opmars heeft ingezet richting de Europese plekken, lonkt er ook in het bekertoernooi succes. De andere kwartfinales zijn: FC Den Bosch-VVSB, Roda JC Kerkrade-Feyenoord (allebei woensdag) en PSV-FC Utrecht (donderdag).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.