Van den Brom op zijn hoede voor invasie vanuit Hardenberg

Reacties

Joris van Overeem en Ridgeciano Haps missen dinsdag de kwartfinale van AZ in het toernooi om de KNVB-beker. Levi Opdam debuteert in de selectie tegen HHC Hardenberg.

Van den Brom op zijn hoede voor invasie vanuit Hardenberg

Van Overeem hield aan het gewonnen duel met NEC (0-3) een scheenbeenblessure op, Haps heeft last van een bovenbeen. De keuze om de negentienjarige Opdam voor het eerst bij de selectie te halen, wil niet zeggen dat AZ het ook op halve kracht denkt af te kunnen tegen de amateurs. 'De beker is ontzettend belangrijk voor ons. Levi heeft het verdiend om nu voor het eerst bij de achttien te zitten', zegt John van den Brom (foto) over de rechtsback in gesprek met AZ TV.

De Topklasser (zaterdag) neemt liefst achttienhonderd supporters mee naar Alkmaar. 'HHC heeft een heel ervaren ploeg. Veel jongens met lengte, die er op het juiste moment uit kunnen komen. Het zijn ook jongens die ook morgen voor een verrassing kunnen zorgen', doelt de AZ-trainer op de overwinning van de amateurs tegen NEC (2-0) in de vorige ronde.

'Mooi dat amateurclubs zover kunnen komen, dat is ook de charme van het voetbal. Het is nu aan ons om dat een halt toe te roepen', vindt Van den Brom, die met AZ tot nu toe alle vier de Eredivisie-wedstrijden in 2016 won. 'Waar we geëindigd zijn, daar beginnen we morgen mee', spreekt hij zijn vertrouwen uit om de laatste vier te bereiken.

Viervoudig winnaar AZ won de KNVB-beker voor het laatst in 2013. Sindsdien strandden de Alkmaarders respectievelijk in de halve en kwartfinale van het toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.