Van den Brom denkt dat Vlaar nu al van waarde voor Oranje is

Reacties

Ron Vlaar verkeert met AZ in blakende vorm in de race om de play-offs. Maar zelf denkt de verdediger intussen ook weer aan het Nederlands elftal.

Van den Brom denkt dat Vlaar nu al van waarde voor Oranje is

Na de soevereine zege bij NEC (0-3), de vierde zege op rij van de Alkmaarders, ziet de wereld er ineens heel anders uit voor AZ. En ook voor Vlaar, die voor het eerst sinds zijn zware knieblessure probleemloos drie wedstrijden in een week speelde. 'Ik ben er goed doorheen gekomen', concludeert hij voor de camera van FOX Sports.

'Ik ken hem een beetje. Hij is fit, hij wil heel snel weer terug in Oranje', weet ook zijn huidige trainer John van den Brom, die ziet hoe de dertigjarige Vlaar een grote rol speelt in de organisatie bij de Alkmaarders. 'En als het moet, rost hij de bal ook de tribune in. Dat begint ook te leven bij de gasten, dat ze dat ook mooi vinden.'

Vlaar is achteraf blij dat hij ervoor gekozen heeft om in Nederland te revalideren. 'Ik heb misschien een stapje terug gedaan, maar ik heb het enorm naar mijn zin', blikt de verdediger terug op zijn eerste maanden. 'Ik vind dat ik nog te veel duels verlies', kijkt hij kritisch naar zijn eigen spel. 'Oranje is een doelstelling, maar het is nog ver weg. Ik kan nog veel beter.'

Vlaar, die op 12 november 2014 voor het laatst in actie kwam voor het Nederlands elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico (2-3), denkt voorzichtig toch wel aan 25 maart, als Nederland tegen Frankrijk oefent. 'Spelers met zijn ervaring en kwaliteiten kunnen we altijd gebruiken', meent Van den Brom. 'Ik wil er gewoon graag weer bij zijn', laat de verdediger niets aan duidelijkheid te wensen over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.