Jahanbakhsh maakt eind aan NEC-sprookje dat hij zelf begon

Reacties

NEC heeft verzuimd zich tussen Ajax en Feyenoord op de derde plaats te nestelen in de Eredivisie. De opmars van de Nijmegenaren werd hardhandig gestuit door AZ (0-3).

Jahanbakhsh maakt eind aan NEC-sprookje dat hij zelf begon

Uitgerekend de man die anderhalf jaar geleden aan de basis stond van het sprookje in De Goffert, maakte er zaterdagavond een einde aan. Alireza Jahanbakhsh speelt tegenwoordig namelijk in Alkmaar en liet binnen een kwartier de Nijmeegse hoop op plaats drie vervliegen. Op aangeven van Markus Henriksen tikte hij 0-2 binnen, nadat diezelfde Henriksen na 33 seconden al een voorzet van Dabney dos Santos had verzilverd.

Jahanbakhsh maakte uitgerekend in Nijmegen zijn eerste treffer voor AZ, waar hij wegens blessureleed een valse start kende. De 22-jarige Iraniër werd vorig seizoen uitgeroepen tot beste speler in de Jupiler League. Mede door zijn productiviteit met twaalf goals, achttien assists en wervelende acties langs de zijlijn keerden de Nijmegenaren na een jaar afwezigheid met een recordaantal punten terug in de Eredivisie.

De andere twee smaakmakers van dat succesjaar, Anthony Limbombe en Christian Santos, bleven ondanks alle belangstelling wel in Nijmegen. Met de naderende transferdeadline kan elk optreden in De Goffert hun laatste zijn, reden voor het Nijmeegse publiek om eens goed voor de partij tegen de nummer drie van vorig jaar AZ te gaan zitten.

AZ scoorde al na 33 tellen in De Goffert.
AZ scoorde al na 33 tellen in De Goffert.

NEC betaalde al de tol voor zijn successen, toen aanvoerder Rens van Eijden werd weggeplukt door Dinamo Moskou. Het gewapende beton achterin bij de Nijmegenaren vertoonde tegen de Alkmaarders al wat scheurtjes, met als gerechtvaardigd excuus dat er ook wat nieuwelingen ingepast moeten worden. Daar ligt voor trainer Ernest Faber momenteel een belangrijke taak, want mogelijk blijft het dus niet bij de huidige mutaties.

Wat dat betreft is AZ net een stapje verder, waar vrijwel het hele succesteam van vorig seizoen al is vervangen. Onder leiding van routinier Ron Vlaar in de defensie, de overgebleven Henriksen op het middenveld en de revelatie Vincent Janssen voorin ziet trainer John van den Brom zijn elftal met de week groeien. Steeds meer nieuwe jongens steken hun neus aan het venster. Zo maakte de achttienjarige Levi García een kwartier voor tijd op aangeven van Ridgeciano Haps nog zijn eerste Eredivisie-goal (0-3).

Faber blijft met NEC ondanks de nederlaag vooralsnog knap vijfde. Handhaving lijkt al maanden eerder dan verwacht bewerkstelligd, na nog een paar spannende dagen op de transfermarkt zal ook hij daarna de doelstelling voor dit seizoen bijstellen en kenbaar maken. Jahanbakhsh, die na vier opeenvolgende zeges met AZ is opgestoomd naar plek acht, wordt nu mogelijk een concurrent in de strijd om de play-offs. Het zij hem, na al het moois wat mede dankzij hem in Nijmegen ontstaan is, vast vergeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.