Van den Brom looft opgeleefde Mühren

Reacties

AZ-trainer John van den Brom is lovend over Robert Mühren, die afgelopen zondag in het uitduel met FC Groningen (2-4) voor het eerst sinds 2 november weer mocht opdraven.

Van den Brom looft opgeleefde Mühren

De Volendamse aanvaller sneuvelde in Alkmaar toen de technische staf voor een systeem met twee spitsen koos. Zondag verving hij de geblesseerde Aron Jóhannsson en nam hij in Stadion Euroborg onder meer twee assists voor zijn rekening. 'Deze kans heeft hij op de training en in het beloftenteam helemaal zelf afgedwongen', aldus Van den Brom.

'Ook Robert is bij me geweest toen hij een tijdje niet aan bod kwam', vervolgt Van den Brom. 'Maar dat wist niemand, omdat hij nooit zeurt in de media. Tegen FC Groningen liet hij zich van zijn goede kant zien, op zijn vertrouwde plek in een driespitsensysteem. Hij staat echt op de deur te kloppen.'

Komende vrijdag in de topper tegen PSV krijgt Mühren wellicht opnieuw de voorkeur, als blijkt dat Jóhannsson niet fit genoeg is. Tegen Ajax was de Amerikaanse IJslander na zijn winnende treffer (0-1) uitgevallen met een enkelblessure.

Ondertussen is AZ bezig aan een fraaie reeks. Op koploper PSV na, dat dit jaar de maximale score van vijftien punten behaalde, is AZ met SC Heerenveen de best presterende ploeg van 2015 in de Eredivisie. De Alkmaarders boekten evenals de Friezen vier zeges en een gelijkspel. 'In de winterstop hadden we hiervoor getekend', besluit de AZ-coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.