Mijn Elf: SC Heerenveen, AZ en koploper PSV domineren

Reacties

De competitie is nu 22 speelronden onderweg en voor de derde keer dit seizoen boden we jullie de gelegenheid het sterrenteam van de Eredivisie samen te stellen. Dit keer met drie ploegen die ieder drie spelers afleveren.

Mijn Elf: SC Heerenveen, AZ en koploper PSV domineren

Zowel SC Heerenveen, AZ als koploper PSV levert drie spelers af. Jetro Willems is met 67 procent de meest verkozen voetballer afkomstig uit Eindhoven. Zijn ploeggenoten Santiago Arias en Georginio Wijnaldum moeten het doen met respectievelijk 45 en 64 procent.

Mark Uth is overigens de meest populaire voetballer in het huidige VI-elftal. De spits van SC Heerenveen krijgt liefst 72 procent van de stemmen, al komt zijn ploeggenoot Sam Larsson met 71 procent akelig dichtbij. Doelman Kristoffer Nordfeldt completeert het drietal uit Friesland.

Ook AZ is prominent aanwezig. Verdediger Wesley Hoedt, middenvelder Nemanja Gudelj en aanvaller Steven Berghuis zijn doorgedrongen tot de beste elf van de laatste periode. Blijven alleen Jordy Clasie en Sven van Beek over. Het duo van Feyenoord is net als de vorige uitverkiezing weer van de partij. Verdediger Van Beek met 58 procent van de stemmen, terwijl Clasie met 64 procent van de stemmen een plekje op het middenveld inneemt.

Om in aanmerking te komen voor een plekje in Mijn Elf moest een speler minimaal tweederde van de wedstrijden in speelronde 15 tot en met 22 zijn beoordeeld door de VI-verslaggevers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.