Van den Brom: 'Het niet allemaal op Mounir gooien'

Reacties

Hetzelfde euvel als tegen FC Augsburg speelde AZ zondag in De Kuip parten. Trainer John van den Brom wil de beschikbaarheid van Mounir El Hamdaoui niet zien als dé oplossing.

Van den Brom: 'Het niet allemaal op Mounir gooien'

AZ deed zichzelf tekort, erkende trainer John van den Brom. Net als donderdag in de Europa League tegen FC Augsburg (0-1) liet de Alkmaarse ploeg het tegen Feyenoord (3-1 verlies) na de kansen te benutten. 'We creëren veel kansen en dat is ook een kwaliteit. Maar je moet jezelf een keer belonen', aldus de coach tegen FOX Sports.

Mounir El Hamdaoui, die nog niet fit genoeg was voor een rentree bij AZ, is volgens Van den Brom niet dé oplossing. 'We moeten het niet allemaal op Mounir gooien', zei de trainer over de Marokkaanse spits die afgelopen week zijn status van trainingsgast verruilde voor die van contractspeler.

De huidige AZ-spits, Vincent Janssen, erkende dat zijn ploeg opnieuw te veel kansen had laten liggen. Al keek hij ook naar andere oorzaken. 'Het was zeker zonde, we krijgen genoeg kansen vandaag, maar we waren een beetje ongelukkig. Al denk ik ook dat Kenneth Vermeer hen daarbij meerdere keren in de wedstrijd hield.'

Benadeeld
Gino Coutinho voelde zich op zijn beurt benadeeld door scheidsrechter Björn Kuipers, die een kwartier voor tijd Feyenoord een strafschop toekende na een vermeende overtreding van de AZ-doelman op Simon Gustafson. De goalie was zich van geen kwaad bewust.

'Ik ga vol voor de bal en ik raak ook de bal. Wat ik voor de rest meeneem, dat zal mij een zorg zijn', keek Coutinho op de AZ-site terug op de aanleiding voor de 3-1. 'Maar je moet de beslissing van de scheidsrechter accepteren. Ik vind dat ik de bal speelde en dat het daarom geen terechte penalty was.'

De actie waarover Gino Coutinho zich na afloop boos maakte.
De actie waarover Gino Coutinho zich na afloop boos maakte.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.