Van den Brom: 'Doelsaldo van AZ te bizar voor woorden'

Reacties

AZ-trainer John van den Brom beseft dat er iets zal moeten veranderen willen de Alkmaarders nog een kans maken op Europees voetbal. Waar zijn ploeg enkele weken geleden nog meedeed om de derde plek, is die stek door een paar keiharde nederlagen inmiddels uit beeld en zal de nummer vijf via de play-offs een Europees ticket moeten afdwingen.

Van den Brom: 'Doelsaldo van AZ te bizar voor woorden'

Zaterdag stapte AZ opnieuw met een ruime nederlaag van het veld. Bij Heerenveen werd met 5-2 verloren, waardoor Van den Brom een treurige balans moest opmaken. Zijn ploeg leed liefst vier afgetekende nederlagen in de laatste vijf competitieduels: FC Utrecht (6-2), Vitesse (3-1), Feyenoord (4-1) en dus afgelopen zaterdag bij SC Heerenveen (5-2). 

'Maar we hebben dit seizoen ook tien keer de nul gehouden', zegt de hoofdcoach. 'Er blijven dus twintig wedstrijden over waarin we 52 goals tegen kregen. Inmiddels hebben we een negatief doelsaldo van min één, terwijl we op de vijfde plaats staan. Dat is natuurlijk te bizar voor woorden. Als wij verliezen, is het gelijk ook heel fors.' 

'Ik wil de afwezigheid van spelers ook niet als een excuus gebruiken’, vervolgt Van den Brom, die zaterdag tegen ADO Den Haag weer hoopt te beschikken over steunpilaar Wesley Hoedt. De na dit seizoen naar Lazio vertrekkende verdediger deed niet mee in de duels met Feyenoord en Heerenveen.

Van den Brom: 'Het verval houdt ons enorm bezig. Mentaal, fysiek, tactisch… Het zal van alles een beetje zijn, denk ik. Op zich speelden we een redelijke wedstrijd, maar op een cruciaal moment (blessuretijd eerste helft, red.) grepen we niet in en kwam Heerenveen op 1-1. Op een gegeven moment viel alles uit onze handen. En als wij niet meer doen wat we hebben afgesproken, krijgen we de laatste tijd meteen het deksel op de neus. Die desorganisatie is een probleem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.