Van den Brom: 'Onacceptabel dat we open huis hielden'

AZ-trainer John van den Brom is woest over de manier waarop zijn elftal in de slotfase tegen SC Heerenveen (5-2 verlies) speelde.

Vorige week was AZ ook al kansloos onderuit gegaan tegen Feyenoord (1-4). 'Dit zit iedereen dwars', reageerde Van den Brom bij FOX Sports. 'Je begint eigenlijk fantastisch aan de wedstrijd, komt op voorsprong en in de eerste helft was er tot kort voor rust rust weinig aan de hand. De gelijkmaker van Heerenveen tien seconden voor het rustsignaal was cruciaal, we gingen met een heel ander gevoel de kleedkamer in.'

In de slotfase ging het weer helemaal mis voor AZ, waardoor Heerenveen na een eclatante zege kon uitlopen. 'Ik ben totaal niet te spreken over de laatste 25 minuten. Toen hebben we open huis gehouden, dat is onacceptabel', was Van den Brom hard in zijn oordeel.

Toch was de AZ-coach positief over de meer afwachtende tactiek van zijn elftal tegen Heerenveen. 'Dat heeft veel goede dingen opgeleverd, ook vanavond. Daar moeten we verder mee gaan. Wel moeten we scherper zijn in het afronden en defensief meer als een killer verdedigen, zodat we minder tegendoelpunten krijgen.'