Van de Ven ziet bekend recept bij Spurs: 'Niet aan de Champions League denken'

Reacties

Micky van de Ven wil even niet meer aan de Champions League denken met Tottenham Hotspur. De Nederlander zag zijn team tekort komen tegen Chelsea (2-0), met name in de standaardsituaties. Ook Spurs-trainer Ange Postecoglou nam na afloop geen blad voor de mond.

Van de Ven ziet bekend recept bij Spurs: 'Niet aan de Champions League denken'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

'We hadden geen vertrouwen dat we gingen scoren', begon een moedeloze Van de Ven na afloop bij Sky Sports. Net als tegen Arsenal zag de verdediger dat zijn Tottenham Hotspur weer twee keer moest incasseren na een standaardsituatie. 'Op dit moment gaan alle ballen erin. Twee doelpunten uit een standaardsituatie... Dat mag niet gebeuren.'

Spurs kreeg donderdagavond een kans om in te lopen op Aston Villa. De Londenaren dienen een gat van zeven punten goed te maken om plek vier - die recht geeft op Champions League-voetbal - te halen. Villa heeft weliswaar één wedstrijd meer gespeeld, maar het dichten van het gat van zeven punten lijkt met het aankomende programma van de Engelse grootmacht een zeer lastige opgave te worden. Onder meer Liverpool, Manchester City en Newcastle United staan nog op de rol.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik wil niet meer aan de Champions League denken na dit duel. Het gaat moeilijk worden na twee nederlagen op rij', vervolgt Van de Ven, die zondag te maken krijgt met Liverpool. 'Het is belangrijk dat we dan beter voor de dag komen', besluit de voormalig speler van FC Volendam en VfL Wolfsburg.

Postecoglou
Net als Van de Ven was ook Postecoglou not amused na afloop. 'We zijn een beetje geloof en overtuiging verloren in ons spel en het is aan mij om dat op te lossen', aldus de trainer, die de mindset van zijn ploeg kraakt. 'Ik weet niet of het met vertrouwen te maken heeft, maar we spelen niet met de juiste mindset. Op deze manier moeten we geen voetbal spelen, het is aan mij om daar wat aan te doen.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
5
Tottenham Hotspur
37
19
6
12
71-61
+10
63
6
Chelsea
37
17
9
11
75-62
+13
60
7
Newcastle United
37
17
6
14
81-60
+21
57
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer M. van de Ven
Meer over M. van de Ven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.