Van de Looi: 'Utrecht heeft ons kei- en keihard afgestraft'

FC Groningen is zondag op alle fronten afgetroefd door FC Utrecht (1-4). 'We moeten laten zien dat het een incident was. Maar wel een heel vervelend incident', aldus trainer Erwin van de Looi.

'We hadden het vanaf het begin voetballend heel moeilijk', blikt Van de Looi terug voor de camera van FOX Sports. 'Wat me vooral stoorde, was dat we heel makkelijk waren in het laten lopen van mensen. Als je doordekt, moet je ook blijven volgen. Utrecht heeft ons kei- en keihard afgestraft.'

Van de Looi zag weinig lichtpuntjes, al maakte nieuweling Alexander Sørloth in zijn ogen een fraaie goal (1-1). En dat terwijl de Noorse spits zich een beetje ziek voelde. 'We waren vandaag gewoon onvoldoende bij de les. Daar gaan we morgen maar even uitgebreid voor zitten', aldus Van de Looi. 'Hoe we na rust uit de kleedkamer kwamen, was verschrikkelijk.'

'De eerste drie kansen gaan ze er alle drie in', constateert aanvoerder Michael de Leeuw. 'We hebben de tweede helft ook geen kansen meer gecreëerd, dus geen mogelijkheid gehad om die wedstrijd nog te kantelen. We moeten ons maar vasthouden aan de laatste twintig minuten in de eerste helft.'

Over de hele wedstrijd vindt hij Utrecht dan ook de verdiende winnaar. 'We konden geen druk zetten, wat we wel graag wilden. Het was meer achtervolgen dan lekker in het duel komen. Utrecht was vandaag zeer effectief en speelde heel goed ook', complimenteert hij de tegenstander. Maar Groningen stelde er in zijn ogen veel te weinig tegenover. 'Dit kan echt niet.'