Van de Looi: 'Tegen AZ zelfde spel als tegen Ajax'

Reacties

Erwin van de Looi wil van zijn ploeg in het duel met AZ zaterdagavond (18.30 uur) hetzelfde spel zien als in de eerste helft tegen Ajax. 'Dat zullen we negentig minuten moeten volhouden', aldus de trainer van FC Groningen.

Van de Looi: 'Tegen AZ zelfde spel als tegen Ajax'

Van de Looi kon vrijdag op de laatste training weer beschikken over Alexander Sørloth. De Noor moest woensdag plotseling met spoed naar het ziekenhuis na een allergische reactie op het eten van pastasaus op de club. 'Ongelooflijke pech', noemt Van de Looi het tijdens het perspraatje.

'Natuurlijk wisten we dat hij een notenallergie heeft, maar blijkbaar zat er iets van noten in de pastasaus', aldus de trainer. 'Het was goed schrikken, hij heeft woensdagmiddag en –avond in het ziekenhuis gelegen en heeft aardig wat medicatie gekregen. Dat doet wat met een lichaam.' Sørloth zit wel bij de wedstrijdselectie, maar zal niet starten. Danny Hoesen neemt zijn plek in de basis over.

Ook Bryan Linssen zal zaterdag niet beginnen, de buitenspeler heeft te veel last van een hamstringblessure en wordt vervangen door Oussama Idrissi. Met de blessures van Lorenzo Burnet en Abel Tamata en de schorsing van Hans Hateboer is de spoeling op de flanken dun. 'We hebben verschillende opties voor de rechtsbackpositie. Maar wie er ook gaat spelen, het is geen typische rechtsback en het zal wennen zijn.' Op de laatste training kreeg Juninho Bacuna een basishesje van Van de Looi.

Met AZ treft Groningen een tegenstander die de laatste zes Eredivisie-duels winnend afsloot. 'Ze scoren makkelijk, zijn veel in beweging en alles valt op dit moment ook goed. Aan ons de schone taak hun reeks te doorbreken en zelf onze ongeslagen status van dit kalenderjaar in uitduels te behouden.' FC Groningen pakte in de uitwedstrijden met Willem II (1-1) en PEC Zwolle (1-3) vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.