Van de Looi: 'Hadden Utrecht in beginfase over de knie'

Trainer Erwin van de Looi was na afloop vol lof over de openingsfase van FC Groningen. Zijn elftal begon flitsend aan het duel en boekte dankzij treffers van Nick van der Velden en Richairo Zivkovic een knappe overwinning.

'Als je met 2-0 wint van FC Utrecht ben je natuurlijk heel tevreden', aldus Van de Looi in gesprek met FOX Sports. 'Maar waar ik met name tevreden over ben is de eerste 25 minuten. Toen speelden we echt goed en hadden we Utrecht over de knie.'

'We kregen na de 1-0 al snel twee grote kansen op de 2-0. Die werden jammer genoeg gemist, waarna wij een slordige fase kenden en Utrecht beter in de wedstrijd kwam', legt de coach van Groningen uit. 'In de tweede helft hadden we het nog steeds lastig, maar toonden wij wel spirit.'

'Gelukkig viel al snel de 2-0. Daarna was de wedstrijd beslist', aldus Van de Looi over het beslissende doelpunt van de pas zestienjarige invaller Zivkovic. 'Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg. Als wij hem nodig hebben, komt hij er gewoon in.'

Positief
In navolging van Van de Looi keek ook zijn collega-trainer Jan Wouters, ondanks de nederlaag, met een goed gevoel terug op de wedstrijd. 'Na een onzeker begin, waarin we snel met 1-0 achter kwamen, hebben we ons in de rest van de wedstrijd aardig hersteld', aldus Wouters.

'In de eindfase namen we meer risico en ontstonden er ruimtes', legt Wouters uit. 'Dan kan die aan de andere kant vallen en dat gebeurde dus ook. Ik heb na een gewonnen wedstrijd wel eens met een vervelender gevoel op de bank gezeten. Ik heb dingen terug zien komen, die we graag willen zien en heb dan ook een positief gevoel over de komende wedstrijden.'