FC Groningen en FC Utrecht zorgen voor magere score

In de aanloop naar de tweede speelronde van het Eredivisieseizoen duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan FC Groningen en FC Utrecht tegenover elkaar in de Euroborg (aftrap 14.30 uur).

FC Groningen en FC Utrecht zorgen voor magere score

FC Groningen en FC Utrecht zijn de laatste veertien jaar zo goed als gelijkwaardig aan elkaar in het noorden. Beide clubs wisten vijf wedstrijden te winnen en vier keer werd er gelijk gespeeld op Groningse bodem.

Door het goede afgelopen seizoen is FC Utrecht (zevende) FC Groningen (zesde) op de eeuwige ranglijst van de Eredivisie tot op vier punten genaderd.

FC Utrecht zal zich willen revancheren voor de teleurstellende seizoenstart met Europese uitschakeling tegen het Luxemburgse FC Differdange 03 en de remise tegen het gepromoveerde Go Ahead Eagles (1-1).

De ploeg van trainer Jan Wouters hield in zijn laatste twee competitieduels met FC Utrecht het doel schoon: 1-0 in De Galgenwaard en 0-2 in Euroborg.

FC Utrecht bleef in de Eredivisie in zijn vijf meest recente duels ongeslagen (W4, G1).

FC Groningen verloor vier van zijn laatste vijf Eredivisieduels met FC Utrecht (W1, G0, V4).

Bij de laatste zeven onderlinge duels tussen beide clubs in Groningen kwam telkens maar één van de twee ploegen tot scoren: 0-2, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0, 1-0 en 0-2.

De onderlinge balans is sterk in het voordeel van de thuisploeg die in 28 van de 34 wedstrijden tegen FC Utrecht ongeslagen bleef (W16, G12).

Richairo Zvikovic is na zijn doelpunt van de vorige speelronde tegen NEC (4-1 uitzege) de op drie na jongste doelpuntenmaker in de Eredivisie. Zvikovic was 16 jaar en 332 dagen oud op het moment dat hij scoorde.

Alleen Wim Kras (FC Volendam, 16 jaar en 100 dagen), Arnold Bruggink (FC Twente, 16 jaar en 246 dagen) en Ad Graaumans (NAC, 16 jaar en 320 dagen) waren jonger.

Samenstelling: Felix Aerts & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's