Van de Beek mag tegen Celtic hopen op debuut voor Ajax

Reacties

De achttienjarige Donny van de Beek behoort tot de wedstrijdselectie van Ajax voor het Europa League-duel bij Celtic. Daardoor gloort zijn debuut in de hoofdmacht.

Van de Beek mag tegen Celtic hopen op debuut voor Ajax

Na het duel met Jong PSV, waarin de middenvelder van Jong Ajax een uur meedeed, vertelde Van de Beek dat hij woensdag met de Ajax-selectie op het vliegtuig richting Glasgow zou stappen voor de wedstrijd van donderdag. Trainer  Frank de Boer selecteerde de jongeling mede door de afwezigheid van de nog geblesseerde Riechedly Bazoer en de fysieke ongemakken van Daley Sinkgraven en Thulani Serero.

'Ja, dat was afgesproken', vertelt Van de Beek op de clubwebsite dat al van tevoren vaststond dat hij maar een uur mee zou doen in het duel dat uiteindelijk in 3-3 eindigde.

Van de Beek is verguld met zijn plekje in de wedstrijdselectie. 'Het is allemaal nieuw natuurlijk, maar ik zie wel wat er op me afkomt. Het is een droom en een fantastische tegenstander. Ik hoop dat ik minuten mag maken. Al vind ik het al mooi dat ik er alleen al bij zit', aldus de middenvelder, die in de Jupiler League voor Jong Ajax al wel veertien keer in actie kwam in de voorbije twee seizoenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.