Van Damme heeft 'eindelijk' transfer naar Wolves

Zelf had hij al twee weken een persoonlijk akkoord, maar nu hebben ook Anderlecht en Wolverhampton Wanderers overeenstemming bereikt over de transfer van Jelle van Damme naar de Engelse club. 'Voor mij is dit twee stappen omhoog.'

Van Damme heeft 'eindelijk' transfer naar Wolves

Van Damme was er zelfs vrij snel uit met Wolves, Anderlecht sputterde echter tegen. De Brusselse club moet een deel van de transfersom afdragen aan Southampton, dat Van Damme vijf jaar geleden liet vertrekken naar Anderlecht.

De voormalig linksback van Ajax wachtte af, maar hield goede hoop. 'Het is fijn dat alles is goedgekomen. Ik denk dat Wolves een warme club is', vertelt de Belg op de website van zijn nieuwe club. Van Damme tekent in Wolverhampton een driejarige verbintenis, met een optie voor een vierde jaar.

'Bovendien denk ik dat hier genoeg potentieel is', vervolgt de verdediger. 'Wolves is voor mij twee stappen hoger.' Ook trainer Mick McCarthy is blij met de komst van de 26-jarige Van Damme. 'We volgden Jelle al een tijdje en zijn zeer verheugd dat we hem hebben kunnen aantrekken.'

Afgelopen zomer was Van Damme al van zins te vertrekken bij Anderlecht. De verdediger, die al eerder in de Premier League speelde bij Southampton, weigerde te spelen in de voorronde van de Champions League om interessant te blijven voor buitenlandse clubs. Een transfer bleef toen achterwege. In het afgelopen seizoen pakte Van Damme met Anderlecht de landstitel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen