Van Bronckhorst zet sterke start met Rangers overtuigend voort

Ook de vierde wedstrijd onder leiding van manager Giovanni van Bronckhorst is door Rangers FC in winst omgezet. In Glasgow versloeg de ploeg van de voormalig trainer van Feyenoord nummer negen Dundee. Het was voor Gio zijn eerste competitiewedstrijd op Ibrox.

Glasgow Rangers
3 - 0
Dundee
Dundee

De thuisploeg was vanaf minuut één de bovenliggende partij en kreeg direct al een aantal kansen. Zo kreeg aanvaller Fashion Sakala na tien minuten veel ruimte in het strafschopgebied, maar was hij niet in staat om de bal op doel te schieten. Dundee-doelman Adam Legzdins moest zo’n tien minuten later Sakala weer van scoren proberen af te houden. Hij leek op weg naar een doelpunt, maar de doelman greep adequaat in.

Tien minuten voor rust was de openingstreffer wel een feit. Joe Aribo trok naar binnen en haalde uit. Zijn bal werd van richting veranderd en vloog in het doel: 1-0. Legzdins zorgde er vlak voor rust nog voor dat Rangers de voorsprong niet kon verdubbelen. Alfredo Morelos schoot de bal op de doelman, waardoor er met 1-0 werd gerust op Ibrox.

Rangers was in de tweede helft ook de betere partij, maar kwam wel heel goedkoop aan zijn tweede treffer. Ryan Sweeney werkte een voorzet met zijn voet wel heel knullig in zijn eigen doel: 2-0. Het derde doelpunt kwam ook tot stand na weifelend optreden van de Dundee-verdediging. Morelos kon de bal in het strafschopgebied met kunst en vliegwerk meenemen en in het doel prikken. In de absolute slotfase mocht Rangers-doelman Allan McGregor nog van geluk spreken. Hij kreeg de bal tegen zich aangeschoten en kon zeer gelukkig de bal uit zijn doel houden.

Het is voor Van Bronckhorst in de Schotse competitie zijn derde overwinning op rij. Rangers is koploper en komt op 39 punten, gevolgd door Celtic met 32 punten. De rivaal speelde wel een wedstrijd minder. Gio begon bij Rangers met een 2-0 overwinning op Sparta Praag in de Europa League. Daardoor staat het totaal nu op vier zeges, nul gelijke spelen en nul nederlagen. Onder Van Bronckhorst kreeg Rangers ook slechts één doelpunt tegen.