Van Bronckhorst: 'Zaten totaal niet in de wedstrijd'

Giovanni van Bronckhorst was niet boos, maar wel heel erg teleurgesteld nadat Feyenoord in het uitduel met Excelsior (3-0) had verzuimd de titel één speelronde voor het einde veilig te stellen. De trainer van de Rotterdammers zag dat zijn ploeg bezweek onder de druk, maar is ervan overtuigd dat het volgende week wel lukt in het thuisduel met Heracles Almelo.

'We zaten totaal niet in de wedstrijd, dat was vanaf minuut één zichtbaar', zo luidde de eerste reactie van Van Bronckhorst bij FOX Sports. 'We konden de wedstrijd niet naar ons toetrekken.' En juist toen zijn ploeg tien minuten na rust iets beter in de wedstrijd leek te komen, ging het mis. 'De 1-0 was een enorme tegenslag voor het elftal, heel snel daarna kwam de 2-0.'

Van Bronckhorst constateerde dat er bij die tegengoal, zoals bij wel meer momenten, niet goed verdedigd werd. 'De bal viel voor de verdediging en niemand greep in. Dat kost je de wedstrijd. Dan voel je aan alles dat je de wedstrijd niet kan ombuigen.' In de ogen van de oud-international gaven er daarvoor te veel spelers niet thuis. 'Dit was te veel om de wedstrijd nog naar je toe te trekken.'

En dus gaf Feyenoord niet thuis op het moment dat het de eerste titel sinds 1999 voor het grijpen had. 'Dingen die we heel het jaar goed hebben gedaan, deden we vandaag niet. Dat zal ook de druk zijn. Je merkte het aan alles. Iedereen schreeuwde ons naar voren, maar dan moet je het nog wel laten zien. Dat zijn de wetten van de topsport: zolang je de prijs nog niet hebt, heb je 'm nog niet.'

Na afloop van de grootste competitienederlaag van het seizoen was de spelersgroep van Feyenoord aangeslagen. 'Ik ben niet boos, maar heel erg teleurgesteld', verwoordde Van Bronckhorst zijn eigen gevoel. 'Volgende week kan je dat gevoel wegspelen. Ik heb het geloof dat het goed komt. De druk is enorm. We hebben het vandaag niet laten zien, maar volgende week in De Kuip laten we het wel zien.'