Van Bronckhorst miste intensiteit en tempo bij Feyenoord

Trainer Giovanni van Bronckhorst had zich meer voorgesteld van de bekerwedstrijd tegen FC Oss. Feyenoord won met 4-1, maar de trainer erkent dat het spel donderdagavond niet hoogstaand was in De Kuip.

'We begonnen zoals het moet en kregen ook kansen om op voorsprong te komen', zegt Van Bronckhorst bij FOX Sports. Feyenoord kwam via Steven Berghuis met een snel antwoord op de vroege openingstreffer van Tom Boere in de derde minuut. Na de gelijkmaker van de flankspeler waren de Rotterdammers lang zoekende. 'De wedstrijd kwam niet op gang. De intensiteit en het tempo dat we in de vorige wedstrijden wel hadden, was vandaag iets minder.'

Het ontbrak bij vlagen aan scherpte. 'Het verschil was minder groot dan de 4-1 op het scorebord doet vermoeden. Zij kregen de grootste kans op de 1-2, maar die maakten ze niet. In de omschakeling liepen we niet mee met onze man. Het leek alsof we dachten dat het wel goed zou komen.'

Van Bronckhorst wilde er geen spelers uitlichten, ook niet Michiel Kramer, Simon Gustafson of Marko Vejinovic, een paar van de jongens die de kans kregen tegen de Jupiler League-club. 'De conclusie is dat je het als team doet. Veel spelers deden in de eerste helft niet wat ze moesten doen. Na rust wilden we wat eerder druk geven en ging het beter.'

Feyenoord liep in de slotfase eenvoudig weg bij de Brabanders. 'Het heeft moeite gekost tegen een compact Oss,  maar we maakten in de laatste fase het verschil. Toen waren we fysiek wat sterker.'