Laconiek Feyenoord neemt pas laat afstand van dapper Oss

Feyenoord heeft zich donderdagavond ten koste van FC Oss geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker: 4-1. Die overwinning kwam echter allesbehalve gemakkelijk tot stand.

Met doelman Ronald Koeman junior in de basis kende FC Oss een droomstart in De Kuip. Al in de derde minuut schoot Tom Boere uit de rebound van een redding van Brad Jones raak. Op het moment van het doelpunt had Feyenoord - waar vijf spelers rust kregen - al twee grote kansen gehad en het was dan ook geen verrassing dat de voorsprong van Oss slechts negen minuten op het scorebord bleef staan.

In de twaalfde minuut verraste Steven Berghuis keeper Koeman door met rechts binnen te schieten in de korte hoek. Toch bleef Feyenoord slordig. Doelpuntenmaker Boere kreeg door laconiek verdedigen twee serieuze mogelijkheden namens Oss, terwijl Dennis Janssen oog in oog met Jones in het zijnet vuurde.

FC Oss kwam verrassend op voorsprong in De Kuip.

De grootste kans van de tweede helft was er voor Boere. De spits van FC Oss had de bal vlak voor het doel van Jones voor het intikken, maar schoot tot zijn eigen afgrijzen hoog over. Dat kwam Oss duur te staan, want niet veel later was het aan de andere kant wél raak. Een voorzet van Rick Karsdorp kwam via Simon Gustafson bij Michiel Kramer terecht en de spits werkte met het nodige fortuin de 2-1 binnen.

Direct na het doelpunt van Kramer leek Bilal Basaçikoglu voor de derde Feyenoord-treffer te zorgen, maar de kopbal van de aanvaller belandde op het aluminium. Een kwartier voor tijd was het alsnog raak voor Basaçikoglu, die de 3-1 op het scorebord zette met een droge knal. Met die goal was het verzet van Oss definitief gebroken. In de tweede minuut van de extra tijd prikte invaller Nicolai Jørgensen op aangeven van Kramer zelfs nog de 4-1 tegen de touwen.