Van Bommel start trainersloopbaan bij PSV B1 en Oranje -17

Reacties

Mark van Bommel zet zijn eerste stappen als trainer bij Oranje Onder-17 en PSV B1-junioren. De afgelopen zomer gestopte middenvelder gaat beide functies combineren.

Van Bommel start trainersloopbaan bij PSV B1 en Oranje -17

Van Bommel gaat zijn taken als assistent-trainer bij Oranje Onder-17 combineren met een opleiding tot trainer bij de KNVB. Daarnaast wordt hij toegevoegd aan de trainersstaf van PSV B1-junioren. Die staf is bijzonder sterk bezet, met oud-PSV'er Jürgen Dirkx als eindverantwoordelijke en Ruud van Nistelrooy (oud-PSV, Manchester United en Real Madrid) als stagiair.

De KNVB laat bij monde van technisch manager Jelle Goes weten verguld te zijn met de komst van Van Bommel naar de Onder 17-ploeg. 'Het is fantastisch dat we Mark van Bommel kunnen toevoegen aan de technische staf van Oranje Onder-17. Mark heeft als voetballer zowel op nationaal als internationaal niveau op het hoogste niveau gespeeld en het is een goed gegeven dat de KNVB zijn ervaring kan benutten bij de ontwikkeling van voetballers van deze leeftijdscategorie. Daarnaast staat hij aan het begin van zijn trainerscarrière en dit is voor hem dan ook een goede mogelijkheid om als trainer ervaring op te doen.'

Van Bommel zette na vorig seizoen een punt achter zijn voetballoopbaan. De Maasbrachtenaar kwam uit voor PSV (2x), AC Milan, Bayern München en Fortuna Sittard. Daarnaast speelde hij 79 keer voor Oranje, waarmee hij in 2010 tweede eindigde op het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.