'Team Bommel' in uitverkocht stadion tegen huidig PSV

Mark van Bommel gaat vrijdagavond in een uitverkocht Philips Stadion zijn afscheidsduel spelen. De middenvelder neemt het met 'Team Bommel', dat onder leiding staat van oud-bondscoach Bert van Marwijk, op tegen het huidige PSV van trainer Phillip Cocu.

'Team Bommel' in uitverkocht stadion tegen huidig PSV

De schoonvader van de oud-speler van Fortuna Sittard, PSV, Barcelona, Bayern München, AC Milan en Oranje heeft onder anderen Zlatan Ibrahimovic, Arjen Robben, Franck Ribéry en Wesley Sneijder tot zijn beschikking. Het duel in Eindhoven staat onder leiding van voormalig scheidsrechter René Temmink.

Opvallend tijdens de ere-wedstrijd van de Limburger is dat de spelers uit zijn tijd van Bayern Munchen allen met rugnummer zeventien (zijn nummer destijds bij Bayern) zullen spelen, zijn oud-collega's van Milan met nummer vier en de teamgenoten uit zijn periode bij PSV en Oranje met rugnummer zes het veld betreden.

Van Bommel zette deze zomer, na 21 seizoenen betaald voetbal, een punt achter zijn imposante carrière. De routinier speelde 79 interlands namens het Nederlands elftal waarin hij tien keer trefzeker was.

Hoogtepunt en tevens zijn dieptepunt in Oranje is de verloren WK-finale in 2010 tegen Spanje (1-0). In clubverband veroverde Van Bommel titels in alle landen waar hij actief was en won hij in 2006 met Barcelona de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen