Van Bommel onderuit in afscheidswedstrijd tegen PSV

Ondanks een doelpunt van de afzwaaiende Mark van Bommel heeft PSV het oefenduel tegen de wereldsterren van 'Team Bommel' gewonnen. De Eindhovenaren waren met 4-3 te sterk.

Al na acht minuten leidde PSV met 2-0, na treffers van Adam Maher en Memphis Depay. Zlatan Ibrahimovic zorgde voor het eerste gevaar namens 'Team Bommel', maar zijn schot belandde op de paal. Aan de andere kant raakte Tim Matavz de lat. Via Arjen Robben werd het 2-1 in de 28ste minuut, maar kort daarna zorgde Depay met zijn tweede van de avond voor de 3-1 ruststand.

In de tweede helft kwam 'Team Bommel' via Dirk Kuijt terug in de wedstrijd, maar Jürgen Locadia herstelde de marge weer naar twee treffers. In de 77ste minuut was het slotakkoord voor Van Bommel zelf, die de 4-3 eindstand op het bord zette. Overigens leek zijn inzet houdbaar voor doelman Jeroen Zoet. In de 88ste minuut ging Van Bommel met een publiekswissel van het veld.

Van Bommel nam in mei, na afloop van het seizoen, afscheid na een loopbaan van 21 seizoenen die hem voerde langs Fortuna Sittard, PSV, FC Barcelona, Bayern München, AC Milan en opnieuw PSV. In die periode won de nu 36-jarige middenvelder liefst 22 hoofdprijzen.

Ronald Waterreus, Gregory van der Wiel, Jaap Stam, Wilfred Bouma, Giovanni van Bronckhorst, Thomas Müller, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Zlatan Ibrahimovic, Franck Ribéry, Heurelho Gomes, Dirk Kuijt, Arnold Bruggink, Roy Makaay, Johann Vogel, Marc Overmars, Mateja Kezman, Phillip Cocu, Patrick Lodewijks, Luc Nilis en John de Jong kwamen in actie bij 'Team Bommel.' <br /><br />