Van Bommel completeert droomweek en kan kampioenspoule ruiken

Reacties

Mark van Bommel heeft zondag opnieuw goede zaken gedaan met Antwerp FC. Afgelopen donderdag haalde hij de finale van het Belgische bekertoernooi en nu heeft Antwerp een grote stap gezet richting deelname aan de kampioenspoule door een overwinning op Sint-Truiden.

Van Bommel completeert droomweek en kan kampioenspoule ruiken
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
3 - 0
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Hoewel Antwerp regerend landskampioen is, ging het dit seizoen vaak niet van harte. Er is zelfs een periode geweest dat het nog maar de vraag was of het bij de bovenste zes zou eindigen in de reguliere competitie, wat toegang geeft tot de kampioenspoule in België. Met de zege op Sint-Truiden heeft Van Bommel zondag een grote stap gezet.

Bij Antwerp begonnen Vincent Janssen en Owen Wijndal in de basis. Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk zaten op de bank. De thuisploeg was duidelijk de betere partij, maar had een strafschop nodig om de score te openen. Een kwartier na rust schoot Jacob Ondrejka vanaf elf meter raak. Daarna verdubbelde voormalig Heerenveen-speler Chidera Ejuke de voorsprong op aangeven van Mandela Keita. Uiteindelijk zorgde Ondrejka met zijn tweede treffer voor een eindstand van 3-0.

Door de zege staat Antwerp nu op de vierde plek met een voorsprong van vijf punten op nummer zeven AA Gent. Met nog twee wedstrijden te gaan, tegen Kortrijk en Union St. Gillis, is Van Bommel dus hard op weg naar plaatsing voor de kampioenspoule. Van de topzes wordt vervolgens het puntenaantal gehalveerd en zij zullen onderling bepalen wie dit seizoen de kampioen van België wordt.

Za 9 mrt.

Zo 17 mrt.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
30
21
7
2
63-31
+32
70
2
Anderlecht
30
18
9
3
58-30
+28
63
3
Antwerp
30
14
10
6
55-27
+28
52
4
Club Brugge
30
14
9
7
62-29
+33
51
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.