Antwerp blijft Overmars steunen: 'Iedereen moet een tweede kans krijgen'

Marc Overmars keert na zijn wereldwijde schorsing gewoon terug als directeur voetbalzaken bij Antwerp FC. De Belgische kampioen spreekt in een verklaring op de clubwebsite de steun aan de Nederlander uit.

Antwerp blijft Overmars steunen: 'Iedereen moet een tweede kans krijgen'
© Pro Shots

Overmars werd in november 2023 voor een jaar geschorst wegens grensoverschrijdend gedrag in zijn tijd bij Ajax. De schorsing gold in eerste instantie alleen voor de KNVB en organisaties die aan de Nederlandse voetbalbond gelieerd zijn, maar werd vervolgens overgenomen door de FIFA en zodoende wereldwijd gemaakt. In januari werd bekend dat Overmars tegen dat besluit in beroep was gegaan. Een maand later werd dat beroep afgewezen.

Overmars had nog de stap naar het CAS kunnen zetten, maar maandag werd duidelijk dat de directeur daarvan af ziet. Zodoende is de schorsing officieel en mag Overmars tot november zijn directeursfunctie bij Antwerp niet uitoefenen.

Maandagavond heeft Antwerp hierop gereageerd. Duidelijk is dat de club achter de geschorste Overmars blijft staan. 'Tot half november worden zijn taken verdeeld onder het management en het scoutingteam. Na afloop van die periode zal Marc Overmars zijn rol opnieuw opnemen', benadrukt de Belgische club.

'Bij de komst van Overmars naar Antwerp, in maart 2022, heeft de club gemeld dat we een zorgvuldige en weloverwogen beslissing hadden genomen', valt er verder te lezen. 'Wij zijn nog steeds van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal blijvend moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd. Er zijn ook ondubbelzinnige afspraken gemaakt omdat een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers een prioriteit is en omdat wij een nultolerantie hanteren op het vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer.'

'De club steunt Marc in zijn beslissing en we willen collectief de persoon steunen die wij de voorbije twee jaar als mens en als professional hebben leren kennen', besluit Antwerp. 'Dit zonder enige uitspraak te doen over wat er in het verleden is gebeurd. We hebben het volste vertrouwen dat we ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving.'

Bekijk hier al onze video's