Van Bommel blijft maar winnen: Antwerp naar play-offs Conference League

Reacties

Met Vincent Janssen als invaller heeft Antwerp FC zich donderdag eenvoudig geplaatst voor de play-offs voor de Conference League. Een basisdebutant wees de ploeg van trainer Mark van Bommel de weg tegen Lillestrøm (2-0).

Van Bommel blijft maar winnen: Antwerp naar play-offs Conference League
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
2 - 0
Lillestrøm SK
Lillestrøm SK

Janssen moest tijdens de eerste twee competitieduels voorrang verlenen aan Michael Frey, maar begon in Europees verband telkens in de basis. In de return tegen Lillestrøm verkoos Van Bommel de Zwitser voor het eerst in de voorronde van de Conference League boven de Oranje-international, die vanaf de bank toekeek hoe nieuweling Anthony Valencia vanuit een moeilijke hoek de score opende (1-0).

Het doelpunt van de Ecuadoraan maakte de missie van de bezoekers uit Noorwegen een schier onmogelijke. Antwerp boekte vorige week op vreemde bodem al een ruime overwinning (1-3) en leek na de vroege voorsprong in eigen huis hard op weg naar de play-offs voor de Conference League. Als invaller toonde Janssen alsnog zijn waarde. Birger Verstraete was alert bij een geblokt schot van de Nederlander en verdubbelde halverwege de tweede helft de score (2-0).

Dat was na de uitzege meer dan genoeg om door te bekeren in de Conference League. Antwerp neemt het in het voorportaal van het derde Europese toernooi op tegen Basaksehir, dat probleemloos afrekende met Breidablik.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.