Nainggolan doet wat Janssen nalaat: Antwerp op drempel van play-offronde

Antwerp FC heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft in de derde voorronde van de Conference League. De ploeg van trainer Mark van Bommel won donderdagavond mede door een dubbelslag van Radja Nainggolan met 1-3 van het Noorse Lillestrøm SK. Kwalificatie voor de play-offronde is dus binnen handbereik.

Lillestrøm SK
1 - 3
Antwerp
Antwerp

In tegenstelling tot de vorige competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem (1-0) kreeg Vincent Janssen in de punt van de aanval de voorkeur boven Michael Frey. De spits kwam weinig in het stuk voor, maar Antwerp wist wel driemaal te scoren in het Åråsen Stadion. Dinis Almeida opende de score in de vijfde minuut via een kopbal uit een scherp aangesneden hoekschop van Koji Miyoshi.

Gaandeweg de eerste helft hing de gelijkmaker in de lucht en die kwam er in de blessuretijd. Nadat Radja Nainggolan de bal verspeelde, combineerde Lillestrøm snel. Magnus Knudsen kreeg de bal met wat geluk voor de voeten en profiteerde dankbaar. Vijf minuten na de pauze liet Michel-Ange Balikwisha de bal slim lopen voor Nainggolan, die er van dichtbij 1-2 van maakte.

Kort na het doelpunt pakte Janssen een gele kaart, zijn derde in de laatste drie officiële wedstrijden, en werd hij gewisseld voor Frey. Twaalf minuten voor tijd maakte ook Viktor Fischer zijn entree bij Antwerp. Hólmbert Friojónsson liet een goede kans op de gelijkmaker liggen, waarna Nainggolan de eindstand op 1-3 bepaalde en de uitgangspositie nog wat verbeterde.