Van Basten wil nieuwe club: 'Niet weer drie jaar er tussenuit'

Reacties

Marco van Basten wil na zijn vertrek bij SC Heerenveen aan het einde van dit seizoen direct aan de slag bij een andere club. De trainer is niet van plan wederom een sabbatical te houden.

Van Basten wil nieuwe club: 'Niet weer drie jaar er tussenuit'

Na zijn vertrek bij Ajax in 2009 keerde Van Basten de voetballerij drie jaar lang de rug toe, om in 2012 terug te keren bij Heerenveen. Dat was een eenmalige actie, aldus de ex-international in De Telegraaf. 'Je moet er nu niet weer drie jaar tussenuit willen zijn.'

De voormalige bondscoach hoopt in de zomer bij een andere club onderdak te vinden. 'Dat is handiger en effectiever, zowel carrièretechnisch als voor mijn ontwikkeling', gaat hij verder. Enkele weken geleden maakte Van Basten enigszins verrassend bekend zijn aflopende contract bij Heerenveen niet te verlengen.

Ervaringsvak
Van Basten denkt dat hij in twee seizoenen in Friesland een betere trainer is geworden. 'Als ik zie hoe ik nu werk en twee jaar geleden, dan ben ik wel wijzer geworden. Uiteindelijk krijg je als trainer steeds meer gevoel: wat is goed voor de groep, wat is goed voor de speler, wat past er bij deze speler? Dat is een leerproces. Het blijft een ervaringsvak.'

Als Van Basten het begin van zijn trainerscarrière opnieuw zou mogen indelen, was hij niet direct in het diepe gesprongen. 'Als ik naar mezelf kijk, denk ik dat het handiger was geweest als ik het beter had opgebouwd', aldus de voormalig Europees kampioen, die zijn trainersloopbaan in 2004 direct begon als bondscoach na een korte periode bij Jong Ajax. Na zijn vertrek bij de KNVB in 2008 ging Van Basten bij Ajax aan de slag, waar hij na een seizoen de handdoek wierp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.