Van Basten treurt: 'Natuurlijk missen we Finnbogason'

Marco van Basten heeft een plek in het linkerrijtje voorlopig uit zijn hoofd gezet. Door de nederlaag van zaterdag in eigen huis tegen Heracles Almelo (0-1) wordt het realiseren van de doelstelling, de achtste plek, steeds moeilijker.

Van Basten treurt: 'Natuurlijk missen we Finnbogason'

'Zolang je dit soort thuiswedstrijden niet wint, heb je helemaal geen recht om naar de ranglijst te kijken', stelt Van Basten. 'We moeten nu eerst maar eens van week tot week gaan kijken.'

Van Basten baalde van de openingstreffer, die door onoplettendheid in de Friese verdediging al na 48 seconden viel. 'Daar staan twee verdedigers elkaar aan te kijken, is er verwarring en staan we al achter. Eigenlijk was op dat moment de wedstrijd dus al gespeeld, zo bleek later.'

De coach van Heerenveen hoopte bij de herstart van de competitie de zorgen uit de eerste seizoenshelft van zich af te spelen, maar constateerde dat de Friezen zonder topscorer Alfred Finnbogason vooral aanvallend onmachtig waren.

'Natuurlijk missen we hem. We misten iemand die vandaag het verschil kon maken. Daarbij is Heracles ook gewoon een goede ploeg. Heel jammer dit, maar we kunnen niet anders dan zo hard mogelijk proberen te blijven werken', besloot Van Basten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's