'Van Basten heeft wel een idee over zijn toekomst'

Bondscoach Marco van Basten praat morgen met een delegatie van zijn werkgever, de KNVB. Onderwerp van gesprek: een mogelijk gezamenlijke toekomst.

'Van Basten heeft wel een idee over zijn toekomst'

'Ik heb wel een idee waar ik naartoe wil', zegt Van Basten in De Telegraaf, 'maar dat zal ik eerst bij de voetbalbond neerleggen alvorens dat naar buiten te brengen. De afgelopen weken na de EK-kwalificatie heb ik me erover gebogen.'

Het gesprek van morgen is het eerste officiële onderhoud over de nabije toekomst van de bondscoach. KNVB-directeur Henk Kesler en Van Basten nemen vervolgens in januari een beslissing over een langer verblijf in Zeist.

De Utrechter heeft nu een contract dat medio 2010 afloopt. De KNVB heeft al laten doorschemeren ook daarna nog verder te willen met Van Basten, naar zou wel een clausule willen opnemen waarin wordt vastgelegd dat partijen bij een tegenvallend EK afscheid van elkaar kunnen nemen.

Dat Van Basten vanwege z'n fysieke ongemak (enkel) geen clubteam zou kunnen coachen of trainen, speelt verder geen rol: 'Die enkel wordt niet beter, maar ik kan heus wel gewoon op een veld staan. En als ik de laatste weken een trainer in een rolstoel zie zitten naast de bank dan voorzie ik helemaal geen problemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen