Van Basten vraagt ander type voetbal van Oranje

Marco van Basten heeft gereageerd op de loting van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiereeks. De bondscoach van Oranje velde niet echt een waardeoordeel. 'Maar ik zie behoorlijk wat perspectieven. Zeker als je onze poule afzet tegen sommige andere groepen', vertelde Van Basten het ANP.

'Het is opvallend dat we de laatste jaren vooral tegen landen uit zuidoost Europa speelden. Nu is dat het noordwesten. Dat vraagt een ander type voetbal', aldus Van Basten.

Nederland lootte Groep 9. De tegenstanders zijn Schotland, Noorwegen, Macedonië en IJsland. De groepswinnaar plaatst zich direct voor het WK. De beste acht nummers twee strijden in een play-off voor een ticket voor het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Volgens Van Basten zijn de tegenstanders op weg naar het WK in ontwikkeling. 'Schotland deed tot het laatst toe mee in de EK-kwalificatiewedstrijd. Ze maakten het toplanden als Italië en Frankrijk lastig. Ook Noorwegen was lang in de race. IJsland heeft zich weliswaar evenmin voor het EK geplaatst, maar ze hielden wel Spanje op een gelijkspel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen