Van Basten: 'Had er zelf eerst ook mijn vraagtekens bij'

Oussama Assaidi liet donderdagavond op het laatste moment verstek gaan bij het Europese debuut van trainer Marco van Basten bij SC Heerenveen. De aanvaller meldde zich ziek voor het duel met Rapid Boekarest (4-0) in de derde voorronde van de Europa League.

Van Basten: 'Had er zelf eerst ook mijn vraagtekens bij'

Die afwezigheid vergrootte de transferperikelen rondom de vleugelspits. Al wekenlang wordt hij in verband gebracht met een transfer naar Galatasaray.

'Ik had er zelf eerst ook mijn vraagtekens bij, maar hij had echt koorts: 38,2. Het is allemaal gecheckt door onze medische staf', vertelt Van Basten, die na het duel op zijn eerdere woorden terugkwam toen hij hoorde dat Assaidi daadwerkelijk koorts had.

In de aanloop naar het duel gaf Van Basten nog aan te verwachten dat Assaidi (op de foto met de reeds naar PSV vertrokken Luciano Narsingh) zich zou melden.

'Assaidi zorgt voor veel gevaar. Ik heb hem er graag bij, en hij heeft bij mij aangeven dat hij zelf ook graag wil blijven bij SC Heerenveen. Hij kan van grote waarde zijn voor deze ploeg', vertelde Van Basten toen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen