Van Basten doet stap terug, Pastoor nieuwe AZ-trainer

Reacties

Op eigen verzoek is Marco van Basten geen hoofdtrainer van AZ meer. Na een voorgeschreven rustperiode van twee weken besloot hij een stap terug te doen. Zijn assistent Alex Pastoor schuift op en krijgt het nu voor het zeggen in Alkmaar.

Van Basten doet stap terug, Pastoor nieuwe AZ-trainer

Van Basten verlangt naar de luwte. Naar een rol als opleider op de achtergrond, zoals zijn generatiegenoten Jan Wouters en Dennis Bergkamp die ook het liefst bekleden. Geen spotlights, geen stress, geen gedweep meer met San Marco. De mythe wil weer mens zijn. Hij wil dus ook helemaal niet stoppen bij AZ, zoals hier en daar werd gesuggereerd. Om die reden moest de clubleiding de voorbije weken zoeken naar een oplossing.

En dat bleek niet eenvoudig. In Alex Pastoor zag AZ immers nooit een hoofdtrainer. Daarvoor waren er te veel twijfels en riep ook zijn vriendschap met Gertjan Verbeek vragen op. Van de vorig jaar ontslagen coach is bekend dat hij bepaald geen warme band onderhoudt met directeur technische zaken Earnest Stewart. In een constructie met Pastoor náást Van Basten zag AZ echter wél heil.

Binnen drie maanden worden de rollen nu omgedraaid. Noodgedwongen. Omdat de spelers van een vrije dag genoten na de belabberde prestatie in eigen huis tegen SC Heerenveen (0-1), wilde AZ maandagavond nog niet met het harde nieuws naar buiten komen. In een summier persbericht werd alleen vermeld dat Van Basten dinsdag weer zou terugkeren op het veld. In welke functie, dat stond er niet bij. Een veelzeggend hiaat in de tekst. Van Basten wilde eerst zijn spelers en staf op de hoogte stellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.