Pastoor heeft 'af en toe' contact met Van Basten

Reacties

Terwijl voor AZ zaterdag het competitieduel met SC Heerenveen op het programma staat, gaat het bij de club vooral over de positie van trainer Marco van Basten.

Pastoor heeft 'af en toe' contact met Van Basten

Vanwege gezondheidsproblemen laat Van Basten het treffen met Heerenveen nog schieten. Over de verdere toekomst van Van Basten wordt volop gespeculeerd, terwijl hij zichzelf in stilzwijgen hult. Alex Pastoor, tijdens de afwezigheid van Van Basten diens stand-in, heeft wel contact met San Marco. 'Ja, ik heb af en toe contact met Van Basten. Waar dat over gaat, blijft tussen hem en mij', aldus Pastoor, die verder weinig kwijt wilde over de situatie. 'Na de wedstrijd tegen Heerenveen zal er een gesprek plaatsvinden met de directie, Marco en de dokter van AZ. Daarna zal de club met een verklaring naar buiten komen.'

Steven Berghuis liep tijdens het oefenduel met KV Mechelen (2-1 winst) een gebroken middenvoetsbeentje op in zijn linkervoet. AZ moet de aanvaller daardoor zes tot acht weken missen.
Steven Berghuis liep tijdens het oefenduel met KV Mechelen (2-1 winst) een gebroken middenvoetsbeentje op in zijn linkervoet. AZ moet de aanvaller daardoor zes tot acht weken missen.

Smaakmaker
Pastoor (foto boven) is ondanks de absentie van uitblinker Steven Berghuis positief gestemd in aanloop naar het duel met SC Heerenveen. 'Het team staat er goed voor. We hadden een paar jongens die niet okselfris waren, maar op Esteban, Aron Jóhannsson en Steven Berghuis na is iedereen inzetbaar', aldus Pastoor.

En over laatstgenoemde die twee maanden uit de roulatie is: 'Wanneer je een speler mist als Berghuis, die tegen FC Dodrecht nog heel bepalend was, gaat daar veel aandacht naar uit. En dat is ook wel terecht. Steven is een vormgever, smaakmaker, maar ook een speler met rendement', legt Pastoor uit. De trainer uit Schoorl wil niet verklappen wie hem gaat vervangen.

Heerenveen kende een zwakke start tegen FC Dordrecht (1-2), maar heeft zich daarna sterk herpakt tegen achtereenvolgens Feyenoord (1-1), Excelsior (2-0 zege) en FC Utrecht (3-1 zege). 'Het spel was misschien niet altijd even goed, maar ik vind dat Heerenveen het goed doet', zegt Pastoor over zijn voormalige werkgever. 'Het is een gevaarlijke ploeg met snelle mensen in de omschakeling.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.