AZ na duel met Heerenveen om de tafel met Van Basten

Reacties

AZ hervat zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen, de voormalige club van Marco van Basten. Maar de hoofdtrainer van de Alkmaarders ontbreekt nog steeds op de bank. Met de clubleiding heeft hij afgesproken na dat duel verder te praten over zijn situatie en zijn toekomstplannen.

AZ na duel met Heerenveen om de tafel met Van Basten

Van Basten zit al een paar weken thuis vanwege gezondheidsproblemen. Geruchten dat hij definitief zou stoppen worden door AZ en het kamp Van Basten niet bevestigd. 'De wil om met elkaar door te gaan is er van beide kanten nog steeds', zegt directeur technische zaken Earnest Stewart.

Wel bestaat er in het AFAS Stadion al langer de vrees dat er eventueel een breuk zou kunnen komen, omdat de mentale en fysieke problemen van de coach erger bleken dan aanvankelijk werd aangenomen. Van Basten worstelde met zijn extreme perfectionisme en daar kwam tijdens de voorbereiding de dood van zijn vader overheen. Die combinatie leidde onder meer tot hartkloppingen. Het uitduel met FC Dordrecht van twee weken geleden (3-1 zege) sloeg hij over.

Het is een vreemde week voor AZ. Directeur algemene zaken Robert Eenhoorn begint pas op 1 oktober. Stewart keert zaterdag terug uit zijn vaderland Amerika. Ook hij noemt de berichtgeving over een vertrek per direct voorbarig.

Stewart: 'Marco heeft veel lichamelijke ongemakken gehad in de afgelopen periode en daarom moet hij rust houden. Wij gaan zoals afgesproken na de wedstrijd tegen Heerenveen met elkaar om de tafel om te kijken hoe Marco en AZ verder kunnen gaan met elkaar.'

Tot er duidelijkheid is, staan de assistenten Alex Pastoor en Dennis Haar voor de groep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.