Van Basten halverwege september terug bij AZ

Reacties

Marco van Basten mist ook het competitieduel met zijn voormalige werkgever SC Heerenveen. Door stress en privéomstandigheden blijft de trainer van AZ tot en met zondag 14 september thuis.

Van Basten halverwege september terug bij AZ

Daarna meldt Van Basten zich weer in Alkmaar. 'Op advies van onze clubarts en in goed overleg met Marco is besloten dat rust het herstel zal bespoedigen. Voetbal is heel belangrijk, maar een goede gezondheid staat voorop', laat directeur voetbalzaken Earnest Stewart weten op de clubwebsite

Van Basten kreeg, nadat zijn vader deze zomer was overleden, last van hartkloppingen en miste om die reden eerder al het competitieduel met FC Dordrecht (3-1 zege AZ). 'Deze week hebben we voor het eerst weer even contact', liet Stewart eerder deze week weten aan Voetbal International.

Bij afwezigheid van Van Basten nemen zijn assistenten Alex Pastoor en Dennis Haar de honneurs waar bij de Alkmaarders. In verband met interlandvoetbal staat er deze week geen Eredivisie-wedstrijd op het programma. Op zaterdag 13 september neemt AZ het in eigen huis op tegen SC Heerenveen, de club waar Van Basten vorig seizoen nog de eindverantwoordelijke was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.