Van Basten baalt van missers en 'onberekenbare Luis'

Marco van Basten vond dat Ajax had moeten winnen van AZ, vertelde de trainer van de Amsterdamse club na het 1-1 gelijkspel in de Arena. 'Als je de kansen bij elkaar optelt, hadden we dat namelijk wel verdiend.'

Van Basten wees op de slotfase van de tweede helft waarin Ajax enkele malen het aluminium trof en diverse kansen om zeep hielp. 'Het is jammer dat je niet weet te winnen als je zoveel mogelijkheden krijgt.'

Een van die mogelijkheden was de strafschop die Luis Suarez in de 65ste minuut nam. De Uruguayaan wilde met een stiftje doelman Joey Didulica passeren, maar zag de AZ-keeper alert ingrijpen.

'Luis is onberekenbaar', oordeelde Van Basten over zijn topscorer. 'Hij wordt vaak bewierookt, maar vandaag waren we wat minder blij met hem. Luis is moeilijk te beïnvloeden, maar dat maakt hem ook wel speciaal. Gelukkig schoot hij de tweede strafschop wel gewoon goed binnen.' Suarez tekende in de 87ste minuut voor de 1-1 vanaf de strafschopstip.