Schaars: 'Hoofdblessure Joey Didulica valt mee'

Joey Didulica moest met een hoofdblessure van het veld tijdens het uitduel van AZ met Ajax. De Kroatische keeper verliet per ambulance de Arena. De kwetsuur lijkt echter mee te vallen.

Schaars: 'Hoofdblessure Joey Didulica valt mee'

Voor Didulica ging het in de 65ste minuut mis. Hij keerde een strafschop van Luis Suarez, maar slaagde er niet in de bal klemvast te houden. Wel was hij sneller bij de bal dan de Uruguayaanse spits, waarna de doelman de rechterknie van de Ajacied in zijn gezicht kreeg. Minutenlang lag Didulica op het gras, waarop hij per ambulance vertrok.

'In eerste instantie is het niet ernstig', vertelde aanvoerder Stijn Schaars voor de camera van Eredivisie Live. De keeper heeft een kaakblessure. 'Maar hij moet wel neurologisch worden onderzocht. We weten eigenlijk nog niets. Het is erg zuur voor die jongen gezien de geschiedenis. We hopen allemaal dat het goed gaat met hem.'

De historie waar Schaars op wijst, is de langdurige absentie van Didulica nadat hij in oktober 2006 de bal in zijn gezicht had gekregen na een schot van PSV'er Jason Culina. Maandenlang kampte de in Australië geboren keeper met hoofdpijn en misselijkheid, voordat hij dit seizoen zijn comeback maakte.

Bekijk hier al onze video's