Van Aanholt en Koné bezegelen degradatie Newcastle

Reacties

Newcastle United en Norwich City zijn uit de Premier League gedegradeerd nadat concurrent Sunderland in eigen huis te sterk was voor Everton. Mede dankzij een goal van Patrick van Aanholt wonnen The Black Cats overtuigend: 3-0.

Van Aanholt en Koné bezegelen degradatie Newcastle

Nog drie punten had Sunderland nodig om zeker te zijn van nog een seizoen in de Premier League. Everton kon woensdagavond geen moment roet in het eten gooien. De thuisploeg zorgde voor het meeste gevaar en nam in de 38ste minuut de leiding. Sunderland-spelers in de muur ontnamen doelman Joel Robles het zicht, waardoor Van Aanholt kon scoren met een vrije trap door het midden. Robles gokte namelijk op een schot in de rechterhoek.

Sunderland haalde centrumverdediger Lamine Koné de voorbije winter op bij Lorient om de verdediging van meer mankracht te voorzien bij het gevecht tegen degradatie. Tegen Everton bleek de Ivoriaan ook in aanvallend opzicht van grote waarde. Vlak voor rust ramde hij van dichtbij de 2-0 binnen, waarna hij vroeg in de tweede helft voor de derde treffer van de avond tekende. Koné schoot raak in de rebound nadat Robles met een uiterste inspanning voorkwam dat een hoekschop van Wahbi Khazri direct in het doel verdween.

Zo speelde Sunderland zich een speelronde voor het einde veilig, met dank aan het werk van manager Sam Allardyce. De Engelsman wees Sunderland als opvolger van de in oktober opgestapte Dick Advocaat de weg omhoog. Onder Advocaat haalde de huidige nummer zeventien van de Premier League slechts drie punten in de eerste acht wedstrijden. Het gevecht tegen degradatie heeft Sunderland nu definitief gewonnen. Zo vertonen Newcastle-spelers Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Siem de Jong hun kunsten komend seizoen op het tweede niveau, als ze op St. James' Park blijven.

Norwich City - Watford 4-2
Voor Norwich City kwam de zesde thuiszege in het Premier League-seizoen te laat. De promovendus keert na een jaar terug naar het Championship, maar kan wel met een goed gevoel terugkijken op de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen Watford rechtte Norwich namelijk de rug na een teleurstellende start. Troy Deeney zette de bezoekers in de elfde minuut al op 0-1.

Vervolgens was het de beurt aan Norwich, dat dankzij goals van Nathan Redmond en Diemerci Mbokani de leiding nam en met dank aan een eigen doelpunt Graig Cathcart nog wat comfortabeler aan de leiding ging halverwege. Odion Ighalo bracht de spanning terug met de 3-2, maar Mbokani deelde vervolgens de genadeklap uit door de marge weer te verdubbelen. Ook invallers Nathan Aké en Steven Berghuis kwamen niet meer met een antwoord op de zevende competitietreffer van het seizoen van de Congolees.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.