Valse start voor Liverpool tegen Tottenham Hotspur

Met Dirk Kuijt en Ryan Babel in de basisopstelling begon Liverpool aan een nieuw seizoen Premier League. The Reds troffen in de seizoensouverture in Londen Tottenham Hotspur en verloor met 2-1.

Grootste consternatie in de openingsfase was de botsing tussen Martin Skrtel en Jamie Carragher die hard met de hoofden tegen elkaar kwamen. De laatste vervolgde de wedstrijd met een hoofdband. Nadat Liverpool het initiatief in het begin had, namen de Spurs het daarna over en was onder aanvoering van Luca Modric de beste ploeg.

Vlak voor rust brak Benoît Assou-Ekotto het duel open. De verdediger knalde van afstand snoeihard een afgeslagen vrije trap voorbij Pepe Reina. Tien minuten na de hervatting legde Gomes de doorgebroken Glen Johnson neer met een strafschop als gevolg. Liverpool-captain Steven Gerrard mikte vanaf elf meter hard en hoog in het midden van het doel.

Lang kon Liverpool niet genieten van de gelijkmaker. Drie minuten later kopte Sébastien Bassong een vrije trap achter Reina na Carragher in de lucht te hebben geklopt voor 2-1. In het restant slaagde Liverpool er niet meer in om het de thuisploeg echt moeilijk te maken en begint het seizoen met een valse start.