Valencia-talent Bernat derde zomeraanwinst Bayern

Reacties

Juan Bernat maakt de overstap van Valencia naar Bayern München. De 21-jarige linksback had in Spanje nog een eenjarig contract en krijgt bij Bayern een verbintenis voor liefst vijf jaar.

Valencia-talent Bernat derde zomeraanwinst Bayern

Bernat was pas sinds afgelopen seizoen een vaste waarde bij Valencia, waar hij als linkervleugelverdediger tot 49 officiële optredens kwam. De clubleiding van Bayern ziet in de Spaanse jeugdinternational een welkome versterking voor de achterhoede. Valencia ontvangt naar verluidt liefst tien miljoen euro voor de zelf opgeleide speler.

'Juan Bernat is een buitengewoon getalenteerde jonge speler, die we al langer volgden', zegt technisch directeur Mathias Sammer op de clubwebsite. 'Hij is snel, sterk in de duels en heeft een ongelooflijke drang naar het doel. We zijn ervan overtuigd dat we met Bernat een goede investering voor de toekomst hebben gedaan.'

Bernat is na Sebastian Rode en Robert Lewandowski de derde zomeraanwinst voor Bayern, waar hij met trainer Pep Guardiola en de middenvelders Thiago Alcántara en Javi Martínez drie landgenoten tegenkomt. 'Ik verheug me erop met spelers als Lahm, Neuer, Schweinsteiger, Robben en Ribéry in één team te spelen en Guardiola als trainer te hebben', aldus Bernat. 

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.