Valencia met Maduro verslaat Hércules met Drenthe

Valencia heeft in Spanje de derde competitiewedstrijd op rij gewonnen. Op bezoek bij promovendus Hércules Alicante trok het team van basisspeler Hedwiges Maduro aan het langste eind. Debutant Saïd Boutahar kon een nederlaag van Real Zaragoza niet voorkomen.

Hércules Alicante-Valencia 1-2De bezoekers startten uitmuntend aan het duel met het verrassend goed presterende Hércules. Juan Mata volleerde na slechts drie minuten spelen al de openingstreffer binnen. Pablo Hérnandez bracht de uitploeg nog in het eerste bedrijf op een ruimere voorsprong.

De thuisploeg ging, met een actieve Drenthe, ijverig op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel uiteindelijk na een benutte strafschop van David Trezeguet. De Fransman was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar kon zijn elftal niet belonen voor de getoonde werklust.

Valencia hield ondanks een rode kaart voor David Navarro (49ste minuut) stand. Piet Velthuizen bleef bij Alicante de volledige wedstrijd op de reservebank.

Racing Santander-Real Zaragoza 2-0Santander hield aan het thuisduel met Zaragoza drie punten over. Doelpunten van Henrique en Ariel Nahuelpan bleken voldoende voor een overwinning. Invaller Saïd Boutahar mocht een halfuur voor het laatste fluitsignaal zijn debuut in de Primera División maken, maar stapte met een nederlaag van het veld.

Levante-Villarreal 1-2Ook Levante kon de punten niet in eigen stadion houden. Nilmar bewees zijn ploeg een dienst door voor rust twee keer trefzeker te zijn. De treffer van Caicedo was, tot verdriet van het thuispubliek, niet meer dan een eretreffer.