Maduro matchwinner voor Valencia, Barcelona verliest

Hedwiges Maduro zorgde in het duel van Valencia met Racing Santander voor het enige doelpunt. Barcelona ging op eigen veld onderuit tegen Hércules Alicante.

Valencia-Racing Santander 1-0Bij Valencia eiste Hedwiges Maduro een hoofdrol voor zichzelf op. De Nederlander stond centraal in de verdediging geposteerd in het elftal van trainer Unai Emery. Op slag van rust zette Maduro zijn ploeg op voorsprong. Uit een indraaiende voorzet van Juan Mata knikte de Almeerder uitstekend binnen.

Het bleek het enige doelpunt uit de wedstrijd. Maduro en de zijnen hebben nu uit de twee gespeelde duels het maximale aantal van zes punten behaald.

Barcelona-Hércules Alicante 0-2Barcelona leek zich behoorlijk te hebben verkeken op de kracht van het gepromoveerde Hércules, waar Piet Velthuizen op de reservebank zat, maar Royston Drenthe wél in de basiself was opgenomen door trainer Estebán Vigo. Barça-trainer Pep Guardiola hield met Xávi, Dani Alves en Pedro gerenommeerde basisklanten op de bank en had wel meteen een basisplaats ingeruimd voor nieuwkomer Javier Mascherano.

Barça probeerde het spel te maken, maar had moeite met het stugge Hércules. De bezoekers waren bij tijd en wijle zelf gevaarlijk met snelle uitbraken. Verrassenderwijs kwam de ploeg op voorsprong door een doelpunt van Nelson Valdez. De Paraguayaans international was het meest attent in een klutssituatie na een voorzet van Drenthe.

In de rust bracht Guardiola Dani Alves en Xavi alsnog in een poging het tij te keren. Daar slaagden de Catalanen evenwel niet in. Integendeel, een kwartier na rust verdubbelde Valdez de score en keek Barça tegen een schier onoverkomelijke achterstand aan. Barcelona drong wel aan, maar kwam niet meer tot scoren. Het mocht zelfs van geluk spreken dat de bezoekers het vizier bij enkele uitvallen niet op scherp hadden staan.