Groep C: United gelijk tegen Rangers, Valencia wint

In het Britse onderonsje heeft Manchester United niet weten te winnen van Glasgow Rangers. Bursaspor kreeg op de broek van Valencia.

Manchester United-Glasgow Rangers 0-0De thuisploeg, waar Edwin van der Sar rust kreeg van manager Alex Ferguson, was eigenlijk de gehele eerste helft beter dan de bezoekers uit Schotland. Het veldoverwicht kwam echter niet tot uitdrukking in de score.

Na rust had United weliswaar veruit het meeste balbezit, maar wist het weinig doelrijpe kansen te creëren. Alex Ferguson bracht in het laatste kwartier met aanvallers Michael Owen en Ryan Giggs nog wel twee verse krachten, maar ook zij konden de winnende treffer niet meer forceren.

Bursaspor-Valencia 0-4Valencia, met Hedwiges Maduro op de reservebank, kende een voortvarend begin van de wedstrijd. Het kwam nog binnen het kwartier spelen op voorsprong door een geweldig doelpunt van Tino Costa. De van Montpellier overgekomen spelmaker pegelde de bal van grote afstand achter doelman Ivankov: 0-1.

Vlak voor rust stond Costa eveneens aan de basis van de tweede Spaanse treffer. Zijn harde vrije trap spatte uiteen op de lat, waarna de rebound een prooi was voor Aritz Adúriz.

Na de thee breidden de Spanjaarden de voorsprong gestaag uit. De 0-3 kwam op naam van Pablo Hernández. De flankspeler scoort misschien wel het lelijkste doelpunt uit zijn carrière, nadat een aantal Turkse spelers tevergeefs de bal probeerde weg te werken.

De ingevallen Roberto Soldado maakte een kwartier voor tijd op aangeven van Hernández nog een vierde treffer. Daar bleef het bij in Turkije.

Over twee weken krijgt Valencia bezoek van Manchester United en gaat Bursaspor op bezoek bij Glasgow Rangers.