Valencia houdt titelrace met Real vol

Valencia won in eigen huis gemakkelijk van Real Sociedad en blijft hierdoor de eerste plaats in de Primera Division delen met Real Madrid. Celta de Vigo verloor bij Espanyol en moet hierdoor Barcelona weer naast zich dulden op de vierde plek.

Valencia had weinig problemen met Real Sociedad. Op indrukwekkende wijze versloeg de ploeg van coach Rafael Beñitez met 4-0 de Baskische bezoekers. De verdediging van Valencia bleek weer eens zeer solide, zodat de zeldzame aanvallen van Sociedad daarop stukliepen. De aanval van Valencia bleek zeer effectief. Voor rust scoorden Rubén Baraja en Kily González, na rust verdubbelden Miguel Angel Angulo en Mista de voorsprong van Valencia: 4-0. Baraja kreeg vlak buiten de zestien met geluk de bal voor zijn voeten en haalde hard uit, Kily rondde een knappe counter zeer fraai af, Angulo wipte de bal over de uitkomende Sander Westerveld, en Mista veroverde de bal en boog de bal vanaf dik twintig meter over de Nederlandse doelman.

Door een 2-0 nederlaag bij Espanyol verspeelde Celta de Vigo de vierde plaats (en dus een plaats in de voorronde van de Champions League). Espanyol had de overwinning vooral te danken aan het goede keeperswerk van Alfredo Argensó, die menig Celta-aanval om zeep hielp. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong via een schot van Francisco Palencia. Een kwartier voor tijd besliste Raúl Tamudo het duel en bestrafte hij de Galicische ploeg voor de eigen ineffectiviteit.

Alavés en Málaga profiteerden van de nederlaag die Athletic de Bilbao zaterdag opliep tegen Barcelona. Alle drie ploegen delen de zevende plaats, die recht geeft op een plek in de UEFA Cup. Alavés won met 2-1 van Villarreal door een winnende treffer van Fabricio Coloccini. Málaga was met 2-0 te sterk voor hekkensluiter Tenerife. Carlos Litos en Ivan Leko maakten de doelpunten. Leko kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Kiki Musampa en besliste het duel in de voorlaatste minuut.

Real Betis kwam op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Osasuna.