Valencia heeft weer wat lucht na zege op Espanyol

Valencia heeft zondag voor het eerst in drie maanden een competitiewedstrijd gewonnen. Op eigen veld versloeg het team van trainer Voro Espanyol: 2-1.

Het was een tijd geleden dat Valencia voor het laatst juichte in La Liga. Op 16 oktober wonnen Los Che op bezoek bij Sporting Gijón (1-2) maar daarna volgden enkel gelijke spelen en nederlagen.

Valencia dankte de voorsprong in de eerste helft aan Nani en Martín Montoya. Met vloeiend tiki-takavoetbal speelde de thuisploeg zich door de Catalaanse verdediging. Uiteindelijk kreeg de vrijstaande Nani aan de linkerflank de bal. Met een keurige pass stelde hij Montoya in staat om binnen te tikken: 1-0.

In de tweede helft verdubbelde Santi Mina de marge. Espanyol-doelman Diego López hield een vrije trap van Daniel Parejo (foto) met hulp van de paal nog uit zijn doel, maar Mina stond op de juiste plaats om raak te koppen.

In de slotfase zorgde verdediger David López nog voor de 2-1, na een uitstekende redding van Diego Alves op een kopbal van Gerard Moreno. Een gelijkmaker kwam er niet meer voor Espanyol.

Door de zege staat Valencia vier punten los van Gijón, dat met twaalf punten op de 'gevaarlijke' achttiende plaats staat. Valencia heeft één punt minder dan Leganés en twee minder dan Deportivo La Coruña. Espanyol staat elfde met 23 punten.