Zwalkend Valencia incasseert nieuwe dreun

Valencia heeft maandagavond, een kleine week na de 1-4 nederlaag tegen Celta de Vigo in de strijd om de Copa del Rey, opnieuw een klap geïncasseerd. De gevallen topclub gaf in de laatste wedstrijd van speelronde zeventien in de Primera División drie keer een voorsprong weg tegen Osasuna: 3-3.

Het geplaagde en ogenschijnlijk stuurloze Valencia, waar zaterdag ook nog eens sportief directeur Jesús García Pitarch vertrok, opende al in de tweede minuut de score. Na een aanval over links rondde Munir El Haddadi overtuigend af. De combinatie 'Valencia' en 'op voorsprong staan' is dit seizoen een zeldzame en ook in El Sadar konden de bezoekers niet lang genieten van die weelde.

Oriol Riera maakte al in de zevende minuut gelijk nadat Mario Suárez de bal niet kon wegwerken. Diezelfde Riera sloeg bij het scheiden van de markt nogmaals toe, maar deze keer juichten de Valencia-fans. De aanvaller passeerde namelijk zijn eigen doelman Mario Fernández met een kopbal. Na andermaal matig verdedigen van Valencia zorgde Roberto Torres in de 62ste minuut voor de gelijkmaker, waarna Martín Montoya de club uit de sinaasappelstad op 2-3 zette. De verdediger bleef oog in oog met Fernández koel na een snelle aanval.

De laatste drie minuten waren vervolgens een adequate samenvatting van het seizoen van Valencia. Eerst miste Dani Parejo een strafschop die de club in veilige haven had moeten brengen, waarna Carlos Clerc er in de blessuretijd 3-3 van maakte. Daardoor vergrootte Valencia de 'buffer' ten opzichte van de fatale achttiende plaats in La Liga, 'goed' voor degradatie, tot maar één punt. De 'crisisclub' heeft nog wel een wedstrijd tegoed, thuis tegen Real Madrid. Osasuna bleef laatste.

Valencia zit nog altijd zonder hoofdtrainer sinds het vertrek van Cesare Prandelli vlak voor de jaarwisseling. Tegen Osasuna nam Salvador González Marco, beter bekend als Voro, de honneurs waar. Eerder dit seizoen was Voro al tussenpaus na het ontslag van Pako Ayestarán.