'Valencia en Benítez waren als twee broers voor elkaar'

Enner Valencia was ook tijdens de 2-1 zege op Honduras de grote man aan de kant van Ecuador en dat zorgde voor emoties bij de aanvaller.

'Scoren op een WK is iets waar je als kind al van droomt. Ik dank God dat deze droom werkelijkheid is geworden', reageerde Valencia na de wedstrijd. De speler van Pachuca staat dit WK al op drie doelpunten en houdt Ecuador in de race voor een plek in de achtste finale.

Bondscoach Reinaldo Rueda dacht terug aan Christian Benítez, die een klein jaar geleden op 27-jarige leeftijd overleed. De 58-voudig international speelde met Valencia samen in de jeugd van El Nacional. 'Dit is een emotioneel moment. Valencia en Benítez waren als twee broers voor elkaar.'

Luis Fernando Suarez, bondscoach van Honduras, zag lichtpuntjes ondanks de nederlaag. 'We hebben veel beter gespeeld dan tegen Frankrijk, maar helaas kwamen we net tekort. Al hebben we nog maar een minieme kans om door te gaan, we zullen ervoor knokken.'

Honduras voorkwam een negatief record tegen Ecuador, want door een goal van Carlo Costly in de 31ste minuut waren de Midden-Amerikanen na 511 minuten weer eens trefzeker op een WK. Daardoor blijft Bolivia het land dat het langs zonder doelpunten bleef op een WK: 517 minuten.