Valencia doet goede zaken, punt Sociedad tegen Real

Real Sociedad, dat samen met Valencia strijdt om plaats vier van Spanje, pakte in de voorlaatste competitieronde een punt tegen Real Madrid. Real Zaragoza lijkt na de 21ste nederlaag van dit seizoen niet meer aan degradatie te ontkomen.

Real Sociedad – Real Madrid 3-3Real Sociedad redde in de blessuretijd een punt tegen Real Madrid. In eigen huis keek de ploeg lange tijd tegen een achterstand aan. Xabier Prieto bezorgde zijn ploeg, die nog volop moet strijden om plaats vier, alsnog een punt.

Voor de Madrilenen stond alleen de eer op het spel. Zonder sterspeler Cristiano Ronaldo, Iker Casillas, Karim Benzema en Mesut Özil in de basis speelde Real een moeizame wedstrijd tegen de huidige nummer vijf van de Primera División.

Wie wel in basis stond was Gonzalo Higuain. De Argentijn, die na dit seizoen vertrekt bij Real, strafte na vijf minuten een fout van verdediger Mikel González af, terwijl José Callejón na rust de 0-2 aantekende. Daarna nam Sociedad het heft in handen en kwam het zelfs op gelijke hoogte door de treffers van Xabier Prieto en Antoine Griezmann.

Khedira hielp de Madrilenen op fraaie wijze weer aan een voorsprong. Real Sociedad kwam op gelijke hoogte, maar verspeelde door het puntenverlies in eigen huis de vierde plaats aan Valencia. Real Madrid behoudt de tweede plaats met liefst 84 punten. Valencia – Granada 1-0Valencia heeft goede zaken gedaan met het oog op de felbegeerde vierde plaats, die recht geeft op het spelen van voorronden in de Champions League. In eigen huis won Valencia dankzij de winnende treffer van Roberto Soldado tegen het laag geklasseerde Granada.

Door het gelijkspel van Sociedad klimt de ploeg van trainer Ernesto Valverde naar de vierde plaats met twee punten voorsprong op achtervolger Sociedad. In de laatste speelronde treft de club uit de Sinaasappelstad Sevilla, terwijl Real Sociedad op bezoek gaat bij Deportivo La Coruña. Real Betis – Real Zaragoza 4-0Voor Real Zaragoza wordt de strijd om lijfsbehoud met nog één wedstrijd voor de boeg zorgwekkend. Op bezoek bij Real Betis verloor het elftal van trainer Manolo Jiménez, waar de Nederlander Glenn Loovens de wedstrijd volmaakte en een gele kaart incasseerde, kansloos.

Doelpuntenmakers namens de thuisploeg waren Rubén Castrom, Dorlan Pabon (twee keer) en Jorge Molina. Wil de nummer voorlaatst Zaragoza niet degraderen moet het de laatste wedstrijd winnen van Atlético Madrid en is het afhankelijk van de resultaten van nummer achttien Celta de Vigo en nummer zeventien Deportivo La Coruña. Real Mallorca is de vierde ploeg die nog kan degraderen.

Overige uitslagenAthletic Bilbao – Levante 0-1Atlético Madrid – Real Mallorca 0-0Osasuna – Sevilla 2-1Real Valladolid – Celta de Vigo 0-2Málaga - Deportivo La Coruña 3-1Getafe – Rayo Vallecano 1-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.