Deportivo dichter bij lijfsbehoud na nederlaag Zaragoza

Deportivo La Coruña hoeft de hoop op handhaving in de Primera División na een thuisoverwinning op Espanyol nog altijd niet uit het hoofd te zetten. Concurrent Real Zaragoza verloor twee uur later immers van Athletic de Bilbao.

Deportivo La Coruña – Espanyol 2-0Deportivo had in het eigen Estadio Riazor de grootste moeite om te winnen van Espanyol, dat serieus tegenstand bood hoewel het niets meer had om voor te spelen. Desondanks won Deportivo voor het eerst sinds 13 april weer een competitiewedstrijd en kan het de laatste twee speelronden tegen Málaga en Real Sociedad hoopvol tegemoet zien.

Dat de ploeg van trainer Fernando Vázquez Espanyol versloeg was allereerst te danken aan de openingstreffer van Bruno Gama (foto) in de 55ste minuut, maar ook aan Daniel Aranzubia. De 33-jarige doelman stond een tegentreffer van de Catalaanse bezoekers meerdere keren in de weg. Nadat ook de lat een goal van Espanyol had voorkomen, gooide invaller Nélson Oliveira het duel in de extra tijd in het slot.

Real Zaragoza – Athletic de Bilbao 1-2Door de overwinning van Deportivo moest Real Zaragoza in de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao in ieder geval niet verliezen om de veilige zeventiende plaats te heroveren. Hoewel Hélder Postiga de thuisploeg al na veertien minuten op voorsprong zette, slaagde Zaragoza er niet in om Deportivo voor te blijven.

Want in de laatste minuten van het duel sloeg Bilbao twee keer genadeloos toe. Met alleen de eer nog op het spel tikte invaller Fernando Llorente in de tachtigste minuut de gelijkmaker langs Zaragoza-sluitpost Roberto, waarna de eveneens ingevallen Ibai Gómez Estadio La Romareda in de tweede minuut van de extra tijd in rouw dompelde.

Door de eerste competitienederlaag sinds 14 april moet Zaragoza vrezen dat het na vier seizoenen weer afzakt naar de Segunda División. Met één punt minder dan Deportivo staat het op de fatale achttiende plaats. De tegenstand in de laatste twee speelronden is met Real Betis (uit) en Atlético Madrid (thuis) bovendien ronduit zwaar te noemen.

Overige uitslagLevante - Rayo Vallecano 2-3

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.